Hlavní obsah

Miss neslyšících je z Jižní Afriky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Titul Miss neslyšící 2004 získala v sobotu večer v pražském Kongresovém centru dvaadvacetiletá Candice Morganová z Jihoafrické republiky. První vicemiss se stala stejně stará Litevka Vaida Kuzminskyteová. Třetí nejkrásnější neslyšící dívkou na světě byla vyhlášena dvacetiletá Taťána Prichodková z Ukrajiny, která si odnesla i titul Miss sympatie.

Foto: produkce Mamma Mia!

Petr Kolář, Pavel Vítek a Roman Vojtek jsou osvědčené pánské hvězdy muzikálu.

Článek

Českou republiku reprezentovala dvaadvacetiletá studentka Janáčkovy akademie múzických umění v Brně Michaela Kosiecová, která se připravuje na dráhu divadelní tanečnice. Až teprve během večera dorazila do Kongresového centra reprezentantka Svazijského království, jejíž cestu zkomplikovaly problémy s vízem. Vzhledem k tomu, že soutěž už byla v plném proudu, nemohla se jí zúčastnit a diváky jen pozdravila.

Organizátorem mezinárodní soutěže krásy, která má sluchově postiženým zvednout sebevědomí a usnadnit začlenění do běžné společnosti, je Svaz neslyšících a nedoslýchavých. Na jeho činnost poputují peníze získané dražbou letošní miss.

Ke vzniku mezinárodní soutěže Miss neslyšící dali podnět  neslyšící z Česka. První oficiální kolo se uskutečnilo v roce  2001 na španělském ostrově Mallorca. Všechna další pak už jen v české metropoli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám