Hlavní obsah

Miloš Zeman míchal na zabíjačce škvarky

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Zatímco špičky současného vedení ČSSD mají obavy, jak bude vypadat nová česká vláda, bývalí ministři vlády Miloše Zemana měli v sobotu zcela jiné starosti. Na slováckém statku exministra zemědělství Jana Fencla nedaleko Hodonína, si dali dostaveníčko všichni, kteří stáli v čele státu po Zemanově boku, a společně ochutnávali zabíjačkové speciality.

Článek

Na setkání, kterého se účastnila řada bývalých špičkových politiků, přijel z Vysočiny i expremiér Miloš Zeman - vypadal odpočatě a hýřil vtipem. "Tohle není zabíjačka politiků, ale prasátka. Jak však říká staré české přísloví, každá svině svého řezníka najde," poznamenal Miloš Zeman, který podotkl, že na statku se sešli poslední úspěšní politici ČSSD.

Přestože pršelo a počasí připomínalo spíš chladný podzim, Miloš Zeman šel ke kotli, kde se škvařily škvarky, a sám se na chvíli ujal i míchání, když na něj jiná práce nezbyla. "Je to potřeba míchat odspodu, aby se to nepřichytlo," uvedl znalecky expremiér za současného přikyvování Jana Fencla, který zabíjačku v netradičním čase připravil pro své přátele z politiky.

"Tady se neděje žádné politikaření, ale pozval jsem jen pár přátele na soukromou akci. Nikdo si tu na nic nehraje, a tak se tu scházíme v holínkách a oblečení, které do politiky nepatří. Jde nám jen o to, abychom se jako přátelé sešli a pobavili," uvedl exministr zemědělství.

A co bývalí ministři a premiér ochutnávali? Především to byl ovar s jablkovým křenem, vepřový jazyk, srdce a další upravené vnitřnosti či masové speciality, které upravovali řezníci, z nichž se někteří honosí akademickými tituly. Na pití pak k mastnému jídlu nemohlo chybět pivo a samozřejmě slivovice či domácí víno z jižní Moravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám