Hlavní obsah

Mexikem prošel průvod zombíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech se v Mexiku sešly davy lidí v rámci akce nazvané Zombie Walk. Zatímco v roce 2020 se akce konala pouze virtuálně, o rok později byl průvod kvůli pandemii koronaviru zrušen úplně. Lidé v převlecích podle vlastních slov chtějí lidské bytosti „infikovat“ tolerancí a otevřeně vystupují proti nejrůznější diskriminaci.

Oživlí mrtví vyrazili do ulic MexikaVideo: Reuters

 
Článek

Sobotního průvodu se v hlavním městě Mexika zúčastnili lidé ve strašidelných převlecích a kreativitě se meze rozhodně nekladly. K vidění byly zdravotní sestry bílé jako stěny či aztéčtí válečníci.

„Musíme ostatní infikovat našimi hodnotami. Zombie nikdy nenapadne jiného zombieho. Když už někoho kousne, je mu jedno, jestli je mladý, starý, chudý nebo bohatý. A zombies nezabíjejí, kousnutím někoho jiného si vlastně vytvářejí nové kamarády,“ s nadsázkou uvedl jeden z organizátorů, Jesus Rodriguez.

Zombies se na průvodu sešli už popatnácté, první ročník se konal v roce 2001 v Kalifornii. Od té doby se akce rozšířila do mnoha světových metropolí včetně New Yorku, Buenos Aires, Bogoty či Frankfurtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám