Hlavní obsah

Matka se svými 15 dětmi prochází Appalačskou stezku dlouhou přes 3500 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Nikki Battisová je se svými 15 dětmi ve věku od čtyř do 25 let na cestě napříč celou Appalačskou stezkou. Ta má 3538 kilometrů a vede přes 14 východních amerických států.

Foto: Profimedia.cz

Stezka v Appalačském pohoří

Článek

Nikki se s rodinou rozhodla vyrazit letos v březnu po psychicky náročném období. „Minulý rok byl opravdu tvrdý. Manželství se nám začalo rozpadat a dvě naše podnikání nepřežila koronavirovou pandemii… no a než dávat děti na terapii, což jsme zkoušeli, jsem si řekla, že prostě vyrazíme na cestu a zkusíme se dát dohromady tímhle způsobem,“ popsala Battisová začátek svého putování.

Rodina se podle ní na cestu připravovala několik měsíců. Jelikož nejmladší holčičce jsou teprve čtyři roky, ze začátku mohla Battisová s dětmi chodit méně než deset kilometrů za den.

Dnes, po půl roce na cestě, ujdou v dobrém počasí běžně 32 kilometrů. „Jsou hrozně samostatné. Pro čtyřletou (dceru) pořád vařím, ale šestiletý a osmiletý už si uvaří sami. A ostatní se o sebe dokážou postarat úplně,“ řekla Battisová televizi CNN.

O své cestě, po které 16členné skupině zbývá ujít ještě kolem 850 kilometrů, informuje matka pravidelně na facebookové skupině 32 feet up (32 stop vysoko). „Jsou chvíle, kdy celé hodiny jdeme v tichosti. Ale některé dny zase pořád mluvíme a mluvíme a zní to jako školka na výletě,“ řekla Battisová.

Appalačská stezka vede ze státu Maine na severovýchodním cípu USA podél a skrz Appalačské pohoří až do jižní Georgie a jde o jednu z nejoblíbenějších dálkových tras v USA. Podle Appalachian Trail Conservancy (ATC), neziskové organizace, která stezku spravuje, jí alespoň částečně každý rok projdou tři miliony návštěvníků. Z těch, kteří si dají předsevzetí, že trasu projdou od začátku až do konce, se to podaří každému čtvrtému.

Japonec zdolal čtyřtisícovou horu v obleku a polobotkách

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám