Hlavní obsah

Marie Rottrová miluje Velikonoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ačkoliv má zpěvačka Marie Rottrová ráda všechna roční období, zima je jí přece jen sympatická ze všeho nejméně. Nadšeně proto vítá příchod jara a hlavně Velikonoc, na které se prý těší skoro víc než na Vánoce.

Článek

"Baví mě jaro, léto i podzim, ale zimu příliš nemusím. Když jsou slunečné a mrazivé dny, tak to beru, ale jakmile začnou plískanice a tání, to už není pro mě. Úplně nejvíc se těším na Velikonoce. Pokaždé si je hrozně užívám a dá se říct, že je mám radši než Vánoce," prozradila zpěvačka.

Kraslice ručně nemaluje

"U nás v Kolovratech chodí každý rok spousta koledníků, takže barvím desítky vajíček a k tomu navíc kupuji pro děti různé sladkosti a žvýkačky, abych je všechny spravedlivě podělila. A pak ke mně ještě chodí na pomlázku parta mužských, pro ty pokaždé připravím nějaké dobré jídlo a pití," uvedla Marie Rottrová a upřesnila, že na barvení vajíček nepoužívá žádnou speciální ani náročnou techniku.

"Stačí mi slupky z červené a hnědé cibule a obtisky. Ručně kraslice nemaluji, to by bylo moc složité," vysvětlila.

"Ani se moc nebojím, že by mě někdo vyšlehal. Na Moravě to bývalo horší, tam se totiž dívky spíše polévají. Jednou se mi dokonce stalo, že chlapi napustili vanu plnou studené vody a hodili mě do ní. Něco podobného si troufli ostravští kluci udělat i mé pražské sousedce a ta s nimi pak rok nemluvila. Ženská se učeše a upraví, aby vypadala hezky, a oni jí udělají tohle," uzavřela Rottrová.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Těšíte se na Velikonoce?

Anketa

Těšíte se na Velikonoce?
Ano
58,5 %
Ne
41,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 195 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám