Hlavní obsah

Manželka španělského následníka trůnu Letizia je těhotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Letizia Ortizová (32) - budoucí královna Španělska - čeká se svým manželem Felipem Bourbonským (37) první dítě. Potomek se šťastnému páru narodí v listopadu. Oznámila to v neděli královská rodina.

Článek

"Princ a princezna jsou šťastní, že vám mohou oznámit očekávání svého prvního potomka. Narodí se v listopadu," uvádí se v oficiálním prohlášení.

Španělská média narychlo kvůli radostné zprávě měnila svůj obsah. Veřejnost totiž jakoukoli událost v královské rodině velmi prožívá. Deníky podotýkají, že narodí-li se holčička, bude míst stejná práva jako prvorozený syn páru. Změnu v legislativě schválila letos v dubnu tamní socialistická vláda. Felipova starší sestra Elena a Christina mají přitom dohromady již pět dětí - čtyři z nich jsou chlapci.

 Zpráva o těhotenství se očekávala každou chvíli po svatbě, která se konala loni v květnu. Svého prince potkala Letizia v říjnu 2002, ale známost se jim dařilo velmi dlouho a dobře tajit. Na veřejnost se jejich vztah dostal až krátce před 1. listopadem 2003, kdy byly oznámeny zásnuby. [celá zpráva]

Ortizová pracovala v televizích Bloomberg, CNN+ (španělská verze CNN) a nakonec TVE, v níž dva roky moderovala večerní zprávy. Jako reportérka státní TVE pokrývala například atentáty z 11. září 2001, havárii tankeru Prestige v Galicii (listopad 2002) či válku v Iráku.

Reklama

Související témata:

Související články

Budoucí španělská panovnice nafotila akty

Španělský princ Felipe, který má v budoucnosti převzít vladařské žezlo, rodičům připravil nemalé překvapení. Letos v květnu by se měl oženit s Letiziou...

Madrid žije sňatkem korunního prince

Více než čtvrt miliónu lidí zaplavilo v pátek centrum španělského Madridu, kde si zítra v jedenáct hodin dopoledne řeknou své ANO korunní princ Felipe a bývalá...

Výběr článků

Načítám