Hlavní obsah

Mám v kufru dva granáty. Hloupý žert na letišti stál Poláka dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polský cestující do Turecka ve středu považoval za velmi žertovné letištnímu personálu sdělit, že má v zavazadle dva granáty. Pokuta za vyvolání falešného poplachu nebyla vysoká, ale vtipálek jistě nepočítal s tím, že místo dovolené zůstane doma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na letišti v polské Radomi (Mazovské vojvodství) se 51letý muž, který odlétal na dovolenou do Turecka, rozhodl značně nemístně zažertovat.

Během kontroly totiž uvedl, že v zavazadle má dva granáty. Přivolaným policejním pyrotechnikům se vzápětí přiznal, že pouze žertoval, ale kontrole se už nevyhnul.

Na místě dostal pokutu 500 zlotých (2700 korun), což v daném případě není nijak moc, tvrdší trest měl teprve přijít.

Kapitán letadla mu totiž podle televize Polsat zakázal vstoupit na palubu, protože se obával, že by se podobné žerty mohly opakovat i v průběhu letu. Dovolená v turecké Antalyi se tak vtipálkovi nenávratně rozplynula.

Pohraničníci varují

Server Wprost informuje, že případ na letišti v Radomi nebyl ani zdaleka ojedinělý. Od ledna letošního roku totiž polská pohraniční stráž zasahovala proti neukázněným a jinak problémovým cestujícím již 279krát.

Případné další výtržníky nebo vtipálky, kteří by se mohli případem v Radomi inspirovat, pak Wprost varoval, že podle platných polských zákonů hrozí za vyvolání falešného poplachu, který si vyžádá například evakuaci letiště, trest až do výše osmi let odnětí svobody.

Na letišti v Sydney zadrželi Američanku, měla v kufru zlatou pistoli

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám