Hlavní obsah

Majitelka hledala po městě ztraceného psa. Ten byl doma dřív než ona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okázalý smysl pro orientaci předvedl v září pes jménem Pip. Když se v centru anglického Bristolu vytratil své majitelce, vydal se ihned na cestu domů. Trasa dlouhá zhruba 7,5 kilometru, na níž ho zachytila řada bezpečnostních kamer, mu zabrala 90 minut, píše server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se Pip své majitelce Libby Bowlesové v centru anglického Bristolu ztratil, Britka o ztrátě svého čtyřnohého miláčka okamžitě začala informovat různé lokální skupiny na Facebooku.

„V lese se často zatoulá, protože tam nahání veverky. Stává se to pravidelně, vždy ale slyším jeho zvoneček na obojku,“ uvedla sedmačtyřicetiletá žena s tím, že v centru rušného města po něm ale nebylo ani vidu, ani slechu.

Záběry z bezpečnostních kamer z Pipova dobrodružství

Kouzlo sociálních sítí ovšem zafungovalo a brzy se jí začali ozývat lidé, že Pipa skutečně na několika místech zahlédli. A když pak Bowlesová dorazila domů, věrný čtyřnohý kamarád tam na ni už 20 minut čekal.

Restaurace v San Francisku nabízí degustační menu pro psy

Muži

S ohledem na to, že pes cestou míjel množství městských památek, rozhodla se jeho majitelka získat záběry z bezpečnostních kamer.

„Děsí mě, když vidím, jak přecházel přes silnice a kruhové objezdy. Nějak to ale zvládl,“ svěřila se serveru BBC Bowlesová, která Pipa adoptovala před třemi lety ve Španělsku.

Chce o něm napsat knihu

Netrvalo dlouho a z Pipa se stal terapeutický pes, který je aktuálně součástí programu s názvem Read2Dogs, kde děti mohou rozvíjet tzv. wellbeing (pocit tělesné a duševní pohody) a literární dovednosti tím, že předčítají psům.

Soutěž v psím surfování vyhrál westík

Koktejl

Bowlesová rovněž prozradila, že o Pipově nedávném dobrodružství plánuje napsat knihu, kterou by mu pak děti mohly přečíst, píše BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám