Hlavní obsah

Madonně zařizuje byty mladší bratr Chris

Právo, Jaroslav Höfer
NEW YORK

Pěvecká superhvězda Madonna sice v písních svého alba American Life odsoudila konzumní způsob života v Americe, nelze však říci, že by stejné postoje uplatňovala i v soukromém životě. Její rezidence na západním pobřeží USA není totiž žádná pastouška.

Foto: archiv MAS Horní Pomoraví

Certifikovat lze i zážitky, například soukromá muzea. Na snímku jde o Expozici hudebních nástrojů v Ostružné.

Článek

Své italské předky Madonna, plným jménem Madonna Louise Veronica Cicconeová, nezapře. A nejen to, jako správná nejstarší dcera z osmi sourozenců v rodině, kde matka předčasně zemřela, se stará, aby její příbuzní měli co na práci.

A tak úkol zařídit svou novou vilu v Beverly Hills zadala jako obvykle svému zlobivému a výstřednímu bratříčku Chrisovi.  

Kreativní sourozenec

Věděla ale dobře, co činí. Christopher Ciccone je totiž sice nechvalně známý velmi bouřlivým způsobem života, ale dobře se vyzná hned v několika oborech. Je to filmař, tanečník, výtvarník, restauratér a uznávaný bytový architekt. Navrhl už její newyorský byt, kde od roku 1985 bydlela se Seanem Pennem.

Zatímco jako filmař natočil se svou sestrou její nejodvážnější klipy, v nichž naznačovala masturbaci a sadomasochistické praktiky, jako návrhář vnitřního vybavení domu do extrémů nešel.

"V životě mám jen jedinou opravdovou potřebu, být kreativní, ať už je to v jakémkoli směru," svěřil se nedávno reportérce přílohy londýnských The Times.

Celkem skromný dům

Hvězdy obvykle své rezidence zvědavým novinářům nepřevádějí už z bezpečnostních důvodů, zakazují jim to jejich osobní strážci, Madonna však udělala výjimku a zpřístupnila fotografovi kromě ložnice všechny místnosti své vily v Beverly Hills.

Pokud jde o rozměry, je to na poměry nejznámější a nejluxusnější čtvrti Los Angeles skromná stavba a Madonna se svým manželem, režisérem Guyem Ritchiem, sedmiletou dcerou Lourdes a tříletým synem Roccem v ní kromě příslušenství užívají jen osm místností. S nimi tam ovšem bydlí i tři chůvy a přespává tam i kuchař a učitel jógy.

Rezidenci o výměře 700 čtverečních metrů podlažní plochy postavil ve dvacátých letech minulého století slavný architekt Wallace Neff, Madonna a Guy Ritchieovi ji koupili od herečky Diane Keatonové v roce 2000. Zaplatili za ni údajně něco přes 7 miliónů dolarů, což byla asi polovina toho, kolik stál třeba Madonnin pětipodlažní dům v Londýně, a dokonce i méně, než měla utržit za o něco větší sídlo na Brickell Avenue v Miami.

Christopher Ciccone se při návrhu zařízení nové vily vůbec nebál porušovat jednotu stylu. Vedle průmyslově vyhlížející kuchyně s dominantní nerezovou ocelí a kubistickou výzdobou postavil salón, v němž se mísí náboženské motivy s rokokovými prvky a kde všemu dominuje klasické koncertní křídlo, zatímco v obývacím pokoji kontrastují artefakty moderního umění se vzorem leopardích kožešin.

V tom všem se Madonna snaží dětem zajistit co nejnormálnější život, jezdí s nimi na kole po okolních ulicích a čte jim tam pohádky. Ostatně slavní malíři, kteří namalovali obrazy na stěnách, by sotva namítali něco proti tomu, aby si pod jejich díly hrály děti.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna odložila koncert

Žaludeční potíže donutily americkou zpěvačku Madonnu v úterý odložit hned druhý koncert v pondělí zahájeného turné Re-Invention, v jehož rámci vystoupí...

Výběr článků

Načítám