Hlavní obsah

Lyžař spadl do hluboké ledovcové průrvy, jako zázrakem se mu vůbec nic nestalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský lyžař, který natočil svůj vlastní pád do ledovcové trhliny, měl neuvěřitelné štěstí. Nejenže se dostal ven, ale vůbec nic se mu nestalo a sjezd ve volném terénu tak dokončil, jak jej začal. Tedy na lyžích.

Lyžař spadl do hluboké ledovcové průrvy, jako zázrakem se mu nic nestaloVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Záběry, které přinesla agentura AP, pocházejí již z loňského dubna, ale na veřejnost se prostřednictvím sociálních sítí dostaly až minulý týden. Lyžař na nich natáčí svou jízdu volným terénem na hoře Meije v jižních Alpách, ale až příliš pozdě si všiml ledovcové trhliny.

Když do ní zapadl, začal se podél její stěny sesouvat, ale jako zázrakem se mu podařilo přistát na malém pevném výstupku. Muž, který si přeje zůstat v anonymitě, pak vypověděl, že se nechal unést euforií z jízdy a trhliny si nevšiml.

Video zveřejnila skupina outdoorových sportovců Los Powtos, ke které dotyčný lyžař patří. Její členové serveru The Washington Post řekli, že k tomuto kroku se po ročním otálení odhodlali proto, aby záběry sloužily jako poučení, že do problémů se snadno mohou dostat i lidé, kteří mají s pohybem v horách bohaté zkušenosti.

Absolutní kliďas

Los Powtos odhadují, že se jejich parťák sesunul zhruba 15 metrů hluboko, ale nakonec se sám pomocí maček a s lyžemi na zádech začal drápat nahoru. Ostatní jej viděli spadnout zespodu, a tak chvíli trvalo, než se po svahu nahoru k trhlině dostali, ale pak mu hodili lano a bez jakéhokoliv zranění jej dostali ven. Mezitím však trnuli hrůzou v očekávání nejhoršího, tedy že muž spadl dolů po hlavě a navíc příliš hluboko.

Naproti tomu sám postižený lyžař se projevil jako naprostý kliďas, a to nejen při pádu a následném pokusu dostat se ven. Podle ostatních z jeho skupiny si totiž po vytažení jen chvíli odpočinul, aby znovu naskočil na lyže a na nich pokračoval v cestě dolů.

Štěstí, že jel zrovna kolem. Lyžař vyhrabal snowboardistu pohlceného sněhem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám