Hlavní obsah

Celníci v Rusku našli v chladicím boxu náklaďáku lví mládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ruské celníky čekalo překvapení, když v jednom z prohlížených vozů na hranici s Kazachstánem objevili pašované lvíče. Mládě je v dobrém zdravotním stavu.

Lví mládě objevili ruští celníci v chladicím prostoru náklaďáku.Video: AP

 
Článek

Celní policie zastavila 4. prosince náklaďák na cestě do Kazachstánu. K jejich údivu na ně uvnitř chlazeného prostoru vykouklo lví mládě. Policisté záhy zjistili, že řidič nemá žádné veterinární ani jiné právní dokumenty potřebné k přepravě této divoké šelmy.

Na videozáznamu natočeném bezprostředně po záchraně zvířete je vidět, jak se mládě převaluje. Nechává se hladit od dvou strážníků a chová se jako ochočené kotě.

Foto: AP

Lví mládě objevili ruští celníci v chladicím prostoru náklaďáku.

Federální služba pro veterinární dohled regionu Orenburg ve svém prohlášení uvedla: „Vzhledem k nedostatku informací o původu zvířete a přítomnosti známek pašování byli pachatel a zvíře předáni zaměstnancům ruského ministerstva vnitra v okrese Pervomajsky.“

Řidič údajně policii řekl, že vozidlo koupil v regionu Samara od neznámého muže.

Tamní média hlásí, že lví mládě je v dobrém zdravotním stavu, a očekává se, že najde nový domov v centru pro ochranu divoké zvěře.

Lví sirotek Vráťa je hříčkou přírody. Pohnutý osud z něj udělal dominantního samce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám