Hlavní obsah

Lupič se zbavil bundy, aby ho nepoznala policie. Práci jí naopak usnadnil

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko říct, co přesně se honilo hlavou čtyřiatřicetiletému Geraldu Spiesovi krátce poté, co přepadl pobočku fastfoodu Taco Bell v aljašském největším městě Anchorage. Aby ho policisté nemohli poznat podle oblečení, zbavil se zimní bundy. Přesto ho policisté dopadli během patnácti minut, ve dvacetistupňových mrazech byl bez bundy jediný.

Foto: Profimedia.cz

Anchorage (ilustrační foto)

Článek

O případu, který se stal již 6. února, informovala na svých stránkách Anchorageská policie. Nepříliš důvtipný lupič Gerald Spies tehdy vstoupil do pobočky Taco Bell, přičemž si maskoval obličej a na sobě měl tmavou bundou s kapucí. Domáhal se peněz a vyhrožoval obsluze, že má pistoli. Ihned poté, co budovu opustil s hotovostí z kasy, zaměstnanci zalarmovali policii.

Prchající lupič si toho zřejmě byl vědom, a tak se snažil zbavit své bundy, podle které by ho mohli muži zákona poznat. Zahrabal ji proto do sněhu jen několik ulic od fastfoodu. Svůj plán ale příliš nedomyslel.

Hlídkující policisté ho zadrželi patnáct minut poté, co dostali hlášení o loupeži. V Anchorage totiž tou dobou panovaly dvacetistupňové mrazy a Spies byl široko daleko jediný, kdo na sobě neměl zimní oblečení.

Muž byl obviněn z loupežného přepadení a bude tak mít zřejmě dost času přemýšlet, kde ve svém plánu udělal chybu.

Ještě hůř však dopadli dva lupiči, kteří se minulý týden v Šanghaji pokusili rozbít výlohu obchodu cihlami a jeden druhého omylem omráčil. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám