Hlavní obsah

Lochneska útočí na Godzillu

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Každého, kdo se rád bojí, jistě potěší zpráva, že známý hollywoodský producent David Foster, jenž má na svém kontě mimo jiné snímky Zorro: Tajemná tvář, Collateral Damage či The Core, chystá další projekt. Jeho hrdinou se má stát proslulá a záhadami opředená příšera ze skotského jezera Loch Ness.

Foto: Václav Vlasák

Na akci může přijet opravdu každý, síla stroje není rozhodující.

Článek

Zatím se mu sice nepodařilo najít filmové studio, které by se realizace jeho záměru ujalo, nicméně má po ruce hotový scénář, který vznikl na základě sedmého románu amerického spisovatele Steve Altena nazvaného The Loch, o němž hovoří v superlativech.

"Všichni, kdo ho četli, jsou jím nadšeni. Předcházelo mu pečlivé zpracování všech vědeckých podkladů a navíc obsahuje dramatickou a napínavou zápletku," uvedl David Foster.  

Přiláká turisty

Producent předpokládá, že u diváků vzbudí ještě větší ohlas než legendární japonská Godzilla. Trikoví experti, jež zaměstnává, už pilně pracují na ztvárnění Nessie, jež má navodit patřičnou hrůzu i vyvolat jisté nostalgické reminiscence.

Takříkajíc na koni se cítí i obyvatelé skotské Vysočiny, kteří jsou na svou obludu patřičně hrdí. Nejenže znovu vstoupí do veřejného povědomí, ale mohla by pomoci oživit i turistický a hospodářský ruch v této oblasti, jak se to například podařilo díky natáčení Pána prstenů Novému Zélandu.

Reklama

Související témata:

Související články

Důchodce našel Lochneskou příšeru

Skotský důchodce našel při procházce okolo jezera Loch Ness tamější legendární příšeru, respektive její fosílii. Deník Daily Telegraph napsal,...

Vědci nepotvrdili nález Lochnesky

Fosílie veleještěra, které před nedávnem našel skotský důchodce, podle vědců prý rozhodně nejsou pozůstatky bájné Lochneské příšery. Kosti prý patřily...

Výběr článků

Načítám