Hlavní obsah

Lev zachráněný z opuštěné zoo se zotavuje. Vrací se mu hlas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lev Ruben, kterého ochránci přírody našli na konci minulého roku ve velmi zuboženém stavu v opuštěné ázerbájdžánské zoo, se postupně zotavuje. Před pár dny byl převezen do Jižní Afriky, kde se poprvé pokusil volně projít.

Foto: Facebook Animal Defenders International

Zachráněný lev Ruben.

Článek

Patnáctiletý lev Ruben žil ještě donedávna ve stísněné kleci v soukromé zoo blízko hranice mezi Ázerbájdžánem a Arménií. A když její majitel zemřel, zůstal tam Ruben jako poslední zvíře zcela sám. V důsledku zcela katastrofálních životních podmínek se u něj projevily vážné zdravotní potíže a mimo jiné několik let nevydal jediný zvuk.

S přičiněním ochránců přírody se Rubena podařilo zachránit, přestože akci komplikovaly podmínky vojenského napětí mezi oběma zeměmi. A před pár dny došlo podle webu Daily Mail na další krok záchranného plánu: Ruben byl naložen do letadla a po 22 hodinách přistál ve svém novém domově, v Jižní Africe.

Tam byl převezen do rezervace, kde si bude dále postupně zvykat na nově nabytou svobodu. Na záběrech z jeho první vycházky je zřejmé, že ještě zdaleka nechodí tak, jak se na krále všech zvířat sluší, ale z jeho výrazu je zřejmé, komu celý výběh a široké okolí patří.

V novém působišti se bude dále zotavovat a podle Animal Defenders International se mu již také začíná vracet hlas. „Když poprvé vyšel z bedny a procházel se po trávě, měli jsme všichni slzy na krajíčku,“ popsala emotivní moment prezidentka organizace Jan Creamerová.

Zbídačený lev snad brzy zase zařve. Zachránili ho z opuštěné zoo

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám