Hlavní obsah

Letuška po požití kávy z automatu na letišti na chvíli oslepla. Nápoj byl plný hmyzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palma de Mallorca

Otřesný zážitek má z letiště v Palmě de Mallorca jednadvacetiletá letuška, která si koupila kávu z automatu. Po jejím vypití zkolabovala, nakrátko oslepla a strávila tři dny v nemocnici. V nápoji bylo totiž plno hmyzu.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Palma de Mallorca

Článek

Podle serveru Última Hora se mladá žena už deset minut po prvních doušcích necítila dobře. Divná ji připadala i chuť kávy. Když poté pohlédla do kelímku, doslova se jí obrátil žaludek. Spatřila plno tykadel a křidélek malých mušek a dalšího hmyzu.

Krátce nato řekla svému partnerovi, že nic nevidí, a její stav se dále rychle zhoršoval. Utrpěla anafylaktický šok (extrémní reakce imunitního systému na určitou látku), při němž letušce otekl obličej a krk do té míry, že stěží dýchala.

Letištní zdravotníci ženě podali adrenalin a další léky, načež ji záchranná služba převezla v bezvědomí do nemocnice. Tam strávila 36 hodin na jednotce intenzivní péče.

Po propuštění z kliniky kontaktovala provozovatele automatu, jehož první reakce letušku znova šokovala. Nabídli jí, že jí vrátí 50 eurocentů (12,60 Kč) za kávu, jestliže jim pošle fotografii kelímku s kávou.

Vedení letiště mezitím vyřadilo automat z provozu, ale příbuzní letušky oznámili vše policii. Odpovědný personál podle rodiny věnoval údržbě přístroje minimální nebo žádnou pozornost a skutečnost, že se do něj dostal hmyz, představuje „újmu na zdraví z nedbalosti“ a „ohrožení veřejného zdraví“.

Bezdomovec prodával kávu, úřady mu to zatrhly. Lidé se mu složili na kavárnu

Koktejl

Výběr článků

Načítám