Hlavní obsah

Letuška a stevard si na letišti střihli taneček na křídle boeingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přinejmenším nestandardní kratochvíli si dopřáli pracovníci palubního personálu letadla švýcarských aerolinií po přistání na mezinárodním letišti v Buenos Aires. Tancovali a pózovali pro snímky na křídle svého boeingu, ačkoli něco takového předpisy přísně zakazují.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zřejmě netušili, že je někdo natáčí na mobil, a tak se video s jejich uměleckými kreacemi rozšířilo na sociálních sítích. Podle serveru 20.minutes je na záznamu vidět, jak zjevně rozjařená letuška zvedá ruce k nebi a poté nohu, jako by si nechala pořizovat fotografie z dovolené. Následuje výstup stevarda, jenž mj. vysekl figuru filmového Supermana.

Záznamy byly pořízeny ve chvíli, kdy se v letadle už nenacházel žádný cestující a posádka měla pauzu před zpátečním letem do Curychu přes brazilské São Paulo.

Vedení letecké společnosti incident odsoudilo. „Co na videu vypadá jako legrace, je životu nebezpečné. Křídla Boeingu 777 jsou v pětimetrové výšce a pád na tvrdý povrch by mohl mít zničující následky. Takové chování nebudeme trpět,“ prohlásil mluvčí letecké společnosti Michael Pelzer.

Dodal, že posádka se zachovala neprofesionálně. Vstup na křídla letadel je palubnímu personálu povolen jen v nouzové situaci, a když na ně vstupují vyškolení techničtí specialisté, jsou vždy jištěni lany, dodal Pelzer.

„Koukejte, lidi…“

Láteřil i šéf palubních pracovníků letecké společnosti Martin Knuchel. „Koukejte, lidi, říkám to zcela upřímně. Rozzuřilo a zklamalo mně to,“ vzkázal zaměstnancům v interní video zprávě.

„Co budeme dělat, když nám cestující po zhlédnutí videa z Buenos Aires přestanou důvěřovat. Tohle musí skončit,“ zdůraznil. Popřel, že by incident z argentinské metropole měl za následek propuštění nedisciplinovaných pracovníků. Nadřízení si prý s nimi ale určitě promluví. Zda o rozmaru svých podřízených věděl kapitán letadla, není jasné.

Letuška hned první den v práci připravila aerolinky o milion korun

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám