Hlavní obsah

Letuška hned první den v práci připravila aerolinky o milion korun

Na nástup do nové práce už asi nikdy nezapomene nejmenovaná letuška British Airways. Té se totiž hned první den podařilo udělat chybu, která aerolinky přišla na 50 tisíc liber (asi 1,3 milionu korun), když omylem otevřela nouzový východ, ze kterého se spustila úniková klouzačka.

Foto: Profimedia.cz

K chybě došlo na londýnském letišti Heathrow (ilustrační foto).

Článek

Žena pracovala na letu z Londýna do Lagosu a dveře otevřela ve chvíli, kdy letadlo popojíždělo po letištní ploše. To způsobilo, že se nafoukla úniková skluzavka a spustila se na zem, uvádí Independent.

Let kvůli tomu nabral několikahodinové zpoždění, protože se technici snažili vrátit stroj do podoby, kdy bude schopný provozu. To se jim však úplně nepodařilo. Nejprve totiž plánovali skluzavku vyfouknout, ale nakonec došli k závěru, že ji budou muset vyměnit za novou. Aerolinky pro cestující nakonec poslaly jiné letadlo, aby je do Lagosu dopravilo.

Společnost British Airways podle serveru The Sun přišla vlivem této chyby o zmiňovaných 50 tisíc liber, a to kvůli montáži nové skluzavky, ale také prošvihnutí odletového slotu z letiště.

Dopravce se cestujícím omluvil za nepříjemnosti a kvůli zpoždění jim poskytl vouchery na jídlo a pití. Zda letuška hned po prvním dni přišla o práci, však není známo. Jeden člen posádky později o incidentu informoval na Twitteru. „Jedna nafouknutá klouzačka, jedna porada, jeden odklon, dvě noci v Lagosu a velmi unavená posádka,“ napsal.

Polonahý muž dal spolucestujícímu v letadle několik ran pěstí

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám