Hlavní obsah

Letecká společnost nabízí služby pouze chlupatým miláčkům

Dvanáct pasažérů přepravila v úterý při svém prvním letu nová letecká společnost Pet Airways. Alysa Binder a Dan Wiesel z Kalifornie tak uvedli do života svůj podnikatelský nápad, že vybuduje aerolinky určené pouze pro přepravu domácích mazlíčků, tedy hlavně pro psy a kočky.

Článek

Jde o plně komfortní službu. Zvířata mají vlastní boxy v plně klimatizované kabině. Především větší psi tak netrpí změnami, jako když jsou přepravování v zavazadlovém prostoru u běžných letadel. Pouze menší zvířata a v omezeném počtu se mohou přepravovat uvnitř kabiny společně s pasažéry.

V Pet Airways, kromě osobní péče při odbavení, jsou chlupatí pasažéři kontrolováni každých patnáct minut. Na delších trasách, jako je let z New Yorku do Los Angeles přes celé Spojené státy, je naplánovaná i přestávka, během níž jsou mazlíčci vyvenčeni i vykoupáni, mohou si pohrát a nasytit se, než dorazí do svého cíle. Úměrně tomu se prodlužuje doba letu.

Ceny letenek se pohybují od 149 do 299 dolarů (tři až šest tisíc korun) v závislosti na velikosti zvířete a vzdálenosti. Klasické letecké společnosti si za přepravu zvířat účtují kolem 100 až 150 dolarů. Pet Airways zatím disponují čtyřmi letadly, která létají do pěti měst: New Yorku, Batimoru, Chicaga, Denveru a Los Angeles. Do tří let chtějí rozšířit počet linek na 25.

Reklama

Výběr článků

Načítám