Hlavní obsah

Letadlo ve Phoenixu přerušilo start kvůli arogantnímu pasažérovi, jenž se netajil nadýmáním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo společnosti American Airlines, které v arizonském Phoenixu už rolovalo ke startovní dráze, se muselo na poslední chvíli otočit nazpět a vrátit k nástupnímu terminálu. Důvodem byly silné větry, ovšem nikoli ty meteorologické. Jeden arogantní pasažér trpěl nadýmáním, což záměrně neskrýval, a navíc – na palubě byl nesnesitelný zápach.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku The New York Post na sebe muž upozorňoval už před nástupem do letadla, které mělo dopravit cestující do texaského Austinu. „Pořád na něco nadával, byl slyšitelně nespokojený a pořád si něco brblal pod vousy o pekle. Přitom si demonstrativně ulevoval,“ citoval list jednu spolucestující.

Muž si zjevně si všiml, že se jeho chování ostatním cestujícím nelíbí. Když se usadil na palubě měl pasažérům říci: „Zdálo se vám to nezdvořilé? A co třeba tahle vůně?“ Nato si znovu hlasitě ulevil.

Tím ale hrubé chování obtížného pasažéra neskončilo. Opakovaně a hlasitě produkoval zápach, jenž byl pro mnohé ze stovky cestujících v úzkém prostoru paluby již k nevydržení.

V tu chvíli se z reproduktorů ozvalo vysvobozující hlášení: „Omlouváme se za vyrušení, ale vracíme se k nástupní bráně. Více informací vám poskytneme, jakmile je budeme mít.“

„Nechápu to“

Nato k arogantnímu pasažérovi přistoupila letuška a řekla mu, že „už toho bylo dost“ a že v letadle nemůže zůstat. „Nechápu to,“ měl na to říci muž. „Promluvíme si o tom mimo letadlo,“ reagovala letuška.

Pasažér nakonec popadl svou tašku a vystoupil. „Všichni jsme si oddechli, když ho vysadili. Většina lidí byla nervózní z toho, co řekne nebo udělá příště,“ uvedla dále spolucestující, podle níž se letecká společnost reagovala na situaci rychle a profesionálně.

Letadlo nakonec odletělo s půlhodinovým zpožděním.

Letadlo mířící přes Pacifik se vrátilo do Tokia, když pasažér kousl letušku

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám