Hlavní obsah

Lék na špatnou náladu? S kamerou jsme zašli na jógu se štěňátky třinácti ohařů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Fenomén cvičení se štěňaty přenesly do Prahy kamarádky Anna a Markéta. Úspěšný koncept funguje již třeba také v Londýně, Torontu, Sydney nebo Los Angeles. „Pet yoga“ je pro obě kamarádky spojení dvou nejoblíbenějších aktivit – jógy a času s čtyřnohými mazlíčky. Jak lekce jógy se štěňaty – konkrétně výmarských ohařů – probíhá, jsme se zajeli podívat i kamerou.

Jóga se štěňatyVideo: Novinky

 
Článek

„Přišla s tím moje kamarádka Anička, která to přivedla do Česka, a já jsem se k ní přidala. Teď na tom spolupracujeme společně,“ rozpovídala se mezi třinácti štěňaty výmarských ohařů Markéta Blahová.

Nějakou dobu zkoušely najít funkční koncept. Ze začátku méně účastníků, které tvořili převážně kamarádi. „Zkoušely jsme méně lidí, více pejsků, méně pejsků, abychom zjistily, zda ten koncept opravdu funguje. A hlavně, jestli je to příjemné pro štěňátka,“ vysvětlila jedna ze zakladatelek.

Foto: Novinky

Lekce jógy se štěňaty

Štěněcí jóga již od začátku oslovila řadu zájemců a postupně se koncept rozvíjí. Střídají se rasy pejsků i jejich množství na lekcích.

„Minimálně tady máme vždy čtyři štěňátka. Zrovna dneska máme rekord, třináct pejsků. To jsme tady ještě neměli. Kvůli hygienickým důvodům máme pejsky od jednoho chovatele. Účastníků mámě vždy celkem třináct,“ doplnila informace Markéta Blahová.

Výmarský ohař je skvělý partner pro aktivní majitele

Jak na to

V jeden den vždy probíhají dvě lekce. Pětačtyřicet minut probíhá samotné cvičení, lektorka většinou mluví anglicky. Poté zbývá ještě čtvrt hodiny na oddych a mazlení. Poté štěňátka půl hodiny odpočívají a čeká je další jedna lekce.

„Štěňátka k nám chodí od šesti týdnů, aby za sebou měla už očkování. Sháníme je přes různé inzeráty. Nebo nás oslovují přímo chovatelské stanice. Chovatelé s k nám často i vracejí. To nám dělá radost,“ dodala Blahová.

Během září jsou v plánu lekce se štěňaty border kolie, american bully či cockapoo. Za jednu lekci zaplatí zájemci 900 korun a je nutné se předem rezervovat na webových stránkách.

„Chceme, aby všichni návštěvníci byli zdraví a také aby sem chodili bez větších šperků, aby nedošlo ke zranění,“ dodala spoluzakladatelka Anna.

Anketa

Lákalo by vás vyrazit na lekci jógy se štěňátky?
Ano, přijde mi to skvělé spojení
84,8 %
Na jógu bych radši vyrazil/a bez přítomnosti pejsků
8,4 %
Jógu nemám rád/a
6,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3283 čtenářů.

S kůzlaty na hlavě i za krkem. V Brně opět proběhly netradiční lekce jógy

Koktejl

Pozice z jógy pro lepší sex

Zdraví

Reklama

Výběr článků

Načítám