Hlavní obsah

Kvůli nezvykle hlubokému hlasu zažívala 22letá Australanka peklo

Když byla dvaadvacetiletá Australanka Charlotte MacGregorová dítě, patrně byste žádný rozdíl oproti vrstevníkům nepoznali. Během puberty se jí ale výrazně změnil hlas, který je oproti běžnému ženskému hlasu hlubší. Kvůli němu si prošla řadou nepříjemných situací.

Australanka čelí šikaně kvůli svému hlubokému hlasuVideo: Caters News/Charlotte MacGregor, Novinky/AP

 
Článek

„Kvůli svému hlasu zažívám peklo. Dennodenně mi lidé říkají, že jsem chlap nebo transsexuál,” vysvětluje mladá žena z australského Melbourne. Kvůli odlišnosti se ve škole stala cílem spolužáků, kteří ji začali šikanovat.

MacGregorová uvedla, že v dětství byl její hlas naprosto normální, okolo dvanáctého roku života se ale začala odlišovat a její problémy se prohlubovaly.

„Nejhorší to bylo asi v době, kdy mi bylo nějakých 15 let. Nesnášela jsem se, měla jsem deprese a neustálý pocit prázdnoty. Později jsem měla problém i při pracovním pohovoru, kdy mě kvůli hlasu nevzali do práce,” uvedla MacGregorová.

Smutek versus deprese aneb Kdy je čas vyhledat odbornou pomoc

Zdraví

S jejím problémem si nejdříve nevěděli rady ani lékaři. Někteří z nich Australance sdělili, že za její hluboký hlas může výrůstek na hlasivkách, nikdy jí ale nebyla oznámena finální diagnóza.

K lepšímu se život MacGregorové otočil v roce 2018, kdy si našla partnera. „Hrozně moc mi pomohl, vytáhl mě z depresí. Pomohl mi uvědomit si, že mi vlastně nic není,” řekla s tím, že dnes už se nesnaží zapadnout mezi ostatní ženy a svůj hlas bere jako jedinečný.

„Teď mám pocit, že ten hlas mám z nějakého důvodu. Sdílím svůj příběh, aby si lidé, kteří mají pocit, že jsou z nějakého důvodu odlišní, dodali trochu sebedůvěry,” uvedla na sociálních sítích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám