Hlavní obsah

Kvůli chybě nemocnice rodina omylem pohřbila jiného nebožtíka

Novinky, tcs

Rodina celá v černém se v tichosti a v slzách rozloučila se svým devadesátiletým příbuzným. Milovaný člen rodiny byl pohřben na hřbitově kostela St. Mary’s nedaleko britského města Carlisle. O den později se v šoku dozvěděli od pohřební služby, že v rakvi spočívá tělo někoho jiného.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nešťastný pohřeb se konal v pondělí 6. července. Tento týden bylo zahájeno vyšetřování, jak k záměně nebožtíků došlo, informovala o tom BBC s odkazem na regionální server deníku News and Star. Pohřeb proběhl v kostele ve vesničce Rockliffe u města Carlslile.

Pohřeb proběhl bez potíží, že došlo k nešťastné záměně, vyšlo najevo až následující den. Tehdy pohřební službě zavolali z nemocnice v Carlisle, kdy si konečně přijedou pro muže, který má mít pohřeb ve vesnici Rockliffe. Zkoprnělí pracovníci pohřebního ústavu ale už muže z Rockliffe vypravili na poslední cestu.

Šokovaná rodina zjistila, že už rok pláče na špatném hrobě

Koktejl

Ukázalo se, že ve skutečnosti v rakvi byl pohřben asi o rok mladší cizí muž, který skonal ve stejné nemocnici jako nejmenovaný devadesátník. Tělo mladšího muže mělo být zpopelněno 13. července.

Kvůli byrokratickým náležitostem bylo tělo exhumováno až 15. července a následně o pět dní později zpopelněno, jak bylo v plánu. V den exhumace byl do hrobu v Rockliffe uložen správný nebožtík.

Lékaři ženu prohlásili za mrtvou, v márnici se však probrala

Koktejl

„Neuvědomili jsme, že máme tělo špatné osoby. Cítíme s rodinami,“ vyjádřil se mluvčí pohřební služby George Hudson a syn. „Je jasné, že něco se strašlivě pokazilo,“ dodala pohřební služba ve svém omluvném vyjádření.

Nemocnice, kde se podle všeho záměna nebožtíků odehrála, už přislíbila vyšetřování celého případu. „Rodiny seznámí s výsledkem vyšetřování hned, jakmile bude uzavřeno,“ uvedla nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám