Hlavní obsah

Šokovaná rodina zjistila, že už rok pláče na špatném hrobě

Novinky, tcs

Rodina z městečka Villerupt na severu Francie chodila uplynulý rok truchlit na hrob své matky a babičky Claudine Wennerové. Teprve na konci ledna překvapení členové rodiny zjistili, že hrob je prázdný a urna chybí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Wennerová zemřela ve věku 76 let 13. ledna 2019. Smuteční obřad zakončený kremací proběhl za účasti rodiny v Thionville, odtud však urna do hrobu ve Villerupt nedoputovala.

Jak uvedl deník Le Républicain Lorrain, který o události informoval, zaměstnanci pohřební služby, která obřad a následnou kremaci zařizovala, měli ten den dovolenou a následkem toho vznikly zmatky kolem převozu urny.

Babička se probrala k životu těsně předtím, než měla být zpopelněna

Koktejl

Ta však naštěstí nebyla převezena někam jinam, ale zůstala v krematoriu. Pohřební služba zapomenuté ostatky nakonec převezla do hrobu až po roce.

I přes své rozhořčení rodina uvedla, že nehodlá vůči pohřební službě podnikat žádné právní kroky, přeje si prý „obrátit list“ a situací se dále nezabývat. Pohřební služba odmítla deníku Le Républicain Lorrain politováníhodnou událost jakkoliv komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám