Hlavní obsah

Kurýra kokainu odhalil v Dachau záchvat křečí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní náhoda přispěla k odhalení mladého kurýra drog v Německu. Při cestě mezinárodním rychlíkem dostal muž záchvat křečí a jeho stav vyžadoval okamžitou zdravotní pomoc. Lékaři u něj při ošetření našli více než kilogram kokainu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Příběh se odehrál v sobotu v mezinárodním rychlíku ICE z Nizozemska do Rakouska. Dvaadvacetiletého Nizozemce při průjezdu Bavorskem stihl náhlý záchvat křečí, který byl tak silný, že musela zasahovat rychlá záchranná služba.

Posádka sanitky si pacienta vyzvedla na nádraží v městečku Dachau, severně od Mnichova. Lékař si přitom podle zprávy bavorské policie všiml, že muž se snaží ukrýt pod své oblečení podezřelý menší balíček.

Zdravotníci vyrozuměli policii, která zjistila, že zásilka vážící 1,1 kilogramu obsahovala bílý prášek. Následný test prokázal, že šlo o kokain.

Pacienta ještě ošetřili lékaři v nemocnici, další péči ale už nepotřeboval. Státní zástupkyně vydala příkaz k zatčení a soudce poté uvalil na mladého Nizozemce vyšetřovací vazbu.

Brazilští policisté se nestačili divit, v čem našli pašovaný kokain

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám