Hlavní obsah

Kupovala mléko a cereálie, uvnitř obchodu do ní uhodil blesk

Novinky, Vojtěch Pospíšil
Houma

Při čekání ve frontě člověk myslí na různé věci, ale málokoho by asi napadlo, že do něj může uvnitř obchodu uhodit blesk. Přesně to zažila Američanka Lakeisha Brooksová. Z bizarní nehody si odnesla popáleniny na nohou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Brooksová si šla v pondělí nakoupit do obchodu s potravinami ve svém domovském městě Houma v Louisianě. Zrovna čekala na zaplacení mléka a cereálií, když v tom se stalo nemyslitelné. Uhodil do ní blesk.

Američanka podle serveru HoumaToday.com nejprve viděla jasný záblesk a poté slyšela hlasitou ránu. Napřed nevěděla, co se děje, jen se snažila odstrčit svou dceru pryč. Rychle se ale dostavila velká bolest. Američanka ji přirovnala k horkému oleji stékajícímu po stehně. Síla blesku jí strhla z nohy botu.

„Měla jsem všude na podrážce černé saze,“ řekla matka čtyř dětí. Šokovaná žena odskákala na druhou stranu obchodu a jen se dívala, jak blesk uhodil ještě jednou na to samé místo.

Nehoda sice vypadá neuvěřitelně, ale vyšetřovatelé pro ni mají celkem jednoduché vysvětlení. Blesk podle nich uhodil do střechy budovy, poté ho svedly trubky hasicího systému a nakonec uhodil do kovové desky na podlaze, na níž po nehodě zůstal černý flek.

Je ráda, že žije

Třiatřicetiletá Brooksová utrpěla popáleniny na levé noze a pravém chodidle. V nemocnici moc dlouho nezůstala, propustili ji po ošetření. Zranění sice bolí při chůzi, ale žena je ráda, že je naživu. Při bouřkách se obvykle drží uvnitř budov, ale teď si myslí, že ani to jí od zásahu bleskem dost možná nepomůže.

„Když vím, že se to může stát uvnitř obchodu s potravinami, tak už se to může stát kdekoliv,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám