Hlavní obsah

Konec popcornu v kinech? V Anglii už chystají první opatření

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Pojídání popcornu kazí požitek z filmu, jeho intenzivní vůně není mnoha lidem po chuti a to, že ho jsou po promítání plné sedačky a podlaha není zase po chuti zaměstnancům kin. Majitel kina Everyman v londýnském Hamsteadu Daniel Broch je jedním ze tří majitelů kin, kteří se rozhodli popcorn během promítání zakázat.

Foto: Profimedia.cz

Popcornu v kinech možná brzy odzvoní.

Článek

Daniel Broch hodlá to samé učinit i v dalších 17 kinech, která zakoupil. Je pravděpodobně jen otázkou času, než budou jeho krok následovat i další majitelé kin.

"Popcorn žádným způsobem nezapadá do kulturně sofistikované společnosti, pro kterou se snažím promítat, a tak v mých sálech popcorn opravdu nenajdete," řekl Broch.

Stejné rozhodnutí učinili i další dva majitelé kin, která jsou známá tím, že se tam promítají zejména umělecké filmy. Mluvčí řetězce kin Picturehouse uvedl, že jsou to zákazníci, kdo si žádal změnu. "Mnoho lidí popcorn úplně nesnáší," řekl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám