Hlavní obsah

Končící německý velvyslanec se rozloučil na kole, ve funkci najezdil 20 tisíc kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Končící německý velvyslanec v Rakousku Ralf Beste se rozloučil se svou hostitelskou zemí prostřednictvím netradičního videa. Vášnivý cyklista v něm říká, že za dobu své služby na německé ambasádě najezdil v alpské zemi 20 tisíc kilometrů na kole.

Foto: Profimedia.cz

Ralf Beste

Článek

„Dva a půl roku v Rakousku jako německý velvyslanec – to pro mě znamenalo také 20 tisíc kilometrů na kole,“ uvádí v krátkém videu, na němž ve sportovním oblečení projíždí ulicemi Vídně. Připojuje snímek z horského sedla i z túry po ledovci na nejvyšší rakouské hoře Grossglockneru.

Retrospektivně také hodnotí svůj pracovní pobyt v rakouské metropoli: „Čtyři kancléři za dva a půl roku mého velvyslancování – člověk by řekl, že v Rakousku to jde o dost rychleji než v Německu,“ dodal v narážce časté střídání v čele rakouských vlád v posledních letech.

Přidává také snímek z návštěvy nejmenovaného německého činitele, který „později udělal ještě kariéru“. Ačkoliv muž s kufříkem stojí na fotografii otočený zády, očividně se jedná o bývalého ministra financí a od loňského prosince také německého kancléře Olafa Scholze.

Reklama

Výběr článků

Načítám