Hlavní obsah

Kolumbijský politik přišel o práci. Sám přiznal, že nemá tušení, co dělá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manuel Córdoba, jenž dosud působil jako náměstek pro kulturu v kolumbijském městě Medellín, se při vystoupení na veřejnosti přiznal, že vůbec nemá tušení, co vlastně ve své funkci dělá. Svůj podíl na skandálu však má podle všeho i starosta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Medellín je druhé největší město v Kolumbii, žije tam přibližně 2,7 milionu lidí. Dalo by se tedy předpokládat, že ve vedení takového města budou zkušení politici a odborníci, ale to v žádném případě nebyl případ náměstka pro kulturu Manuela Córdoby.

Ten totiž při veřejném vystoupení lidem upřímně řekl, že nemá ani potuchy, co ve svém úřadě dělá. „Nevím, co je to matrika nebo knihovna, vůbec nic, a nestydím se to říct,“ sdělil překvapeným posluchačům.

Vlevo náměstek pro kulturu Manuel Córdoba, vpravo starosta Federico Gutiérrez

Zároveň však uvedl, že jej do funkce dosadil současný starosta Medellínu Federico Gutiérrez, označovaný jako Fico, jenž mimo jiné v roce 2022 neúspěšně kandidoval na prezidenta. „Fico mi řekl: ‚Mám mandát od občanů, 700 tisíc hlasů. Manolito, přijeď a vyřeš to tu. Vím, že někdy nemáš o kultuře ani ponětí‘,“ vysvětlil Córdoba, jak se do funkce dostal.

A vysvětlil, že nabídku nakonec přijal, protože jej fascinovala představa, že bude takříkajíc vysazen na neznámém území. „Proto na mě nemůžou, můžu si říkat, co chci,“ dodal medellínský náměstek.

Starosty na Maltě se mohou stát i šestnáctiletí

Koktejl

Ale jelikož jeho slova starostu rozhodně nepotěšila, vyšlo záhy najevo, že „na něj můžou“. Náměstek tak byl neprodleně přinucen na funkci rezignovat, zatímco starosta uvedl, že Córdobovi toto místo původně nabídl kvůli pocitu „odpovědnosti vůči zanedbávané kultuře ve městě“.

Medellín se totiž v současnosti snaží stát ve všech směrech lepším místem k žití, když jeho pověst v minulosti značně utrpěla řáděním drogového kartelu pod vedením Pabla Escobara, připomněl server The Telegraph.

Manuel Córdoba se tak nakonec omluvil a upřesnil, že jeho veřejné přiznání ani další jeho slova neměla žádnou spojitost se starostou Federicem Gutiérrezem, ani se nezakládala na žádných jeho instrukcích.

Mexický starosta pobouřil akcí pro voliče. Za městské peníze jim pozval striptérky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám