Hlavní obsah

Mexický starosta pobouřil akcí pro voliče. Za městské peníze jim pozval striptérky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta mexického města Huehuetán proti sobě poštval místní ženy tím, že na akci ke Dni otců sponzorovanou radnicí najal striptérky. Přítomní muži si samozřejmě nestěžovali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Starosta Manuel Ángel Villalobos pojal letošní oslavy Dne otců v čistě pánském stylu. V místní hale tak uspořádal oslavu především pro místní muže, na kterou najal také tři striptérky. Akce sice byla oficiálně veřejná, ale na plakátech, které na ni zvaly, bylo červeně zvýrazněno, že „nejsou zvány děti a žádné ženy“.

„Nezapomínejte, že jsme sem přišli se na chvíli pobavit,“ řekl starosta na začátku přítomným, mezi nimiž bylo také několik žen i s dětmi. „Doufám, že se vám program bude líbit a budete na něj dlouho v dobrém vzpomínat,“ pokračoval.

Na netradiční dýchánek nakonec skutečně všichni vzpomínají, leč v dobrém pouze muži. Ženy s dětmi ihned po začátku „speciálního“ programu odešly a od té doby nemohou starostovi Villalobosovi přijít na jméno.

„Důrazně odsuzujeme, že součástí akce ke Dni otců, kterou sponzorovala městská rada, byla show tanečnic se sexuálně sugestivními pózami a tanci,“ prohlásila za všechny místní ženy feministická skupina 50+1. Svátek má podle nich zdůraznit význam otce v rodině, nikoliv posilovat genderové stereotypy a objektivizovat ženy.

Starosta Villalobos ovšem podle všeho zůstává v naprostém klidu. Sice pro jistotu smazal fotky striptérek, které předtím sdílel na sociálních sítích, ale ke kauze se nijak nevyjádřil a podle dostupných zdrojů nadále setrvává ve funkci.

Tchajwanský domov důchodců dopřál klientům striptýz. Pak se omlouval

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám