Hlavní obsah

Kolumbijská policie pátrá po zločincích, ale neuvedla jejich jména ani fotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ve městě Santa Marta na karibském pobřeží Kolumbie zveřejnila plakát, jímž žádá veřejnost o pomoc při pátrání po několika členech drogového kartelu, ale neuvedla na něm ani jejich jména, ani fotografie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie v kolumbijském městě Santa Marta zveřejnila problematický plakát 2. ledna. Obracela se s ním na místní obyvatele, aby jí pomohli při pátrání po dvanácti členech drogového kartelu Los Pachenca. Vedle výroby a distribuce drog jsou podezřelí také ze spáchání série zločinů, které se ve městě staly v posledních několika měsících.

Ale na plakátu byly uvedeny pouze přezdívky zločinců, jména chyběla a místo fotek z plakátu shlížely jen standardizované černé portréty. Ale policie se tvářila, že to tak má být.

„Je velmi důležité, aby nám občané pomohli identifikovat lidi, kteří narušují život v tomto městě,“ uváděl průvodní komentář. Za informace, jež povedou k identifikaci hledaných osob, se dokonce nabízela finanční odměna.

Za podivný plakát se na policii snesla těžká kritika. „Tak toto je kolumbijský policejní sbor. Skvělá práce! Nedali tam fotky, protože jinak by nedostali výplatu,“ pustil se do policistů jeden z diskutérů na sociálních sítích.

„První vodítko: všichni vypadají stejně,“ zažertoval jiný uživatel.

Policisté v Santa Martě problematický plakát velmi záhy stáhli, ale je jisté, že internet na tento jejich přešlap nikdy nezapomene.

Soudkyně v Kolumbii rozhodovala polonahá v posteli. Už nesoudí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám