Hlavní obsah

Soudkyně v Kolumbii rozhodovala polonahá v posteli. Už nesoudí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kolumbijské Cúcutě dočasně suspendovali soudkyni, která rozhodovala o zrušení vazby obžalovaného. Při soudním líčení totiž ležela polonahá v posteli a kouřila cigaretu. Prozradil ji kratičký videozáznam, na němž zívala a vypadala velmi nesoustředěně. Informoval o tom deník El País.

Foto: Jan Třeštík, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Přelíčení se konalo minulý týden prostřednictvím videokonference a soudkyně Vivian Polaníaová během něj měla rozhodnout o pokračování vazby muže obviněného z umístění bomby v kasárnách. Už od samého začátku bylo znát, že soudkyně se příliš nesoustředí. Odpovídala zmateně a po delších pomlkách, kameru měla přitom vypnutou. Když oznámila zamítnutí propuštění obviněného na svobodu, měl slovo jeho advokát. Ten řekl, že rozhodnutí nerozumí a chtěl ho zdůvodnit.

„V 57. minutě aktivovala kameru a naskytl se nám žalostný obrázek: byla ospalá, rozcuchaná, ležela v posteli a byla polonahá,“ citoval El País ze zdůvodnění pozastavení výkonu funkce soudkyně. Po asi 20 vteřinách prokurátor upozornil soudkyni, že má zapnutou kameru, a ona ji vypnula. Následující den advokát obžalovaného podal stížnost na chování soudkyně.

Disciplinární komise zatím tříměsíční suspendování soudkyně zdůvodnila mimo jinou neúctou k účastníkům řízení a porušením soudcovského kodexu oblékání.

Soudkyně Polaníaová podle místních médií už v minulosti proslula na sociálních sítích sdílením svých fotografií ve spodním prádle či příspěvky se sexuálním podtextem.

Policie stíhá soudkyni z Plzně, ministr ji dočasně zprostil funkce

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám