Hlavní obsah

Kocoura připraveného v marinádě na gril zachránili na poslední chvíli

Novinky, Dagmar Plecháčová
Buffalo

Americká policejní hlídka zřejmě náhodou zachránila život čtyřletému kocourovi. Všimla si totiž, jak řidič automobilu nerespektoval dopravní značení a vjel do ulice se stopkou. Když ho policisté zastavili a požadovali doklady, uslyšeli podivné mňoukání z kufru auta. K jejich zděšení tam nalezli „marinovanou“ živou kočku připravenou rovnou na gril.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtyřletý kocourek Navarro byl v kleci, aby se nemohl příliš hýbat a jeho kožich byl pokrytý olejem, solí, pepřem a pokrájenými chilli papričkami, uvedl deník Buffalo News.

Bezcitný Gary Korkuc sdělil policistům, že měl v plánu si Navarra uvařit, protože to byla opravdu nevrlá kočka. Zároveň je přesvědčoval, že kastrovaný kocour je těhotný. Navarro byl muži odebrán a umístěn na místní záchrannou stanici, kde mu pracovníci budou hledat nový domov. Jednapadesátiletý Korkuc byl okamžitě obviněn z týrání zvířat.

Mluvčí Společnosti pro prevenci krutosti na zvířatech Gina Browningová k případu uvedla: „Je to nechutné. Každý den mě udivuje, čeho jsou lidé schopní, jakého násilí vůči sobě i na zvířatech. Nikdy jsem o ničem podobném předtím neslyšela.“

„Díky bohu, že ho uslyšeli mňoukat, a díky bohu, že se celou tou věcí zabývali,“ dodala Browningová na adresu zasahujících policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám