Hlavní obsah

Kocour se před vysavačem schoval do komína, museli jej vyprostit hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle nejrůznějších sprejů se k největším kocouřím nepřátelům řadí také vysavače. To potvrdil i londýnský kocour Oreo, který se před jedním takovým pekelným strojem běžel schovat do komína.

Foto: London Fire Brigade

Londýnští hasiči zachraňovali kocoura, který při útěku před vysavačem uvázl v komíně.

Článek

Kocour Oreo žije v domě ve čtvrti Bexley na jihovýchodě Londýna již několik let a se svými lidmi za tu dobu již bezpochyby zažil leccos. Na konci března jej však překvapili nepřipraveného, když někdo zapnul vysavač.

Vyděšený Oreo se dal okamžitě na útěk, ale nenapadlo jej nic lepšího než hledat úkryt v komíně. Další obyvatelé jeho domova nejprve nepropadali panice a čekali, že se po uklidnění situace sám vrátí. Ale když se neukázal dva dny, museli se o jeho záchranu postarat hasiči, informoval server BBC News.

Foto: London Fire Brigade

Londýnští hasiči zachraňovali kocoura, který při útěku před vysavačem uvázl v komíně.

K domu tedy přijelo hasičské auto s dlouhým žebříkem a po tříhodinovém úsilí několika hasičských posádek se nakonec podařilo kocoura z komína vyprostit. „Díky tvrdé práci a fantastickému úsilí našich lidí se nakonec Oreo zase setkal se svým majitelem,“ uvedl po akci jeden ze zasahujících hasičů Ryan Senior-Ellison. Podle dostupné fotografie se však zachránci od kocoura žádného poděkování, natož vděku nedočkali.

Tiskové oddělení londýnského hasičského sboru pak v prohlášení k incidentu uvedlo, že i hasiči jsou milovníci zvířat, a tak jsou vždy připraveni v podobných případech pomoci. Zároveň hasiči podotkli, že by se lidé v takových situacích neměli pokoušet své zvířecí miláčky zachraňovat sami, ale mají vždy přivolat pomoc s potřebnými zkušenostmi a vybavením.

Muž vylezl na vysoký sloup zachránit kocoura, ale ten seskočil a odešel domů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám