Hlavní obsah

Svou ztracenou kočku nalezl po 15 letech

Když muž z amerického Los Angeles dostal minulý týden zprávu o tom, že byla nalezena jeho kočka, nejprve tomu vůbec nemohl uvěřit. Jeho kotě Brandy se totiž ztratilo už v roce 2005. Jenže data z čipu nelhala a pár hodin později už Kaliforňan seděl v útulku s vrnící kočkou na klíně.

Foto: County of Los Angeles Palmdale Animal Care Center

Kočka Brandy se po dlouhých 15 letech shledala se svým majitelem.

Článek

Kočku Brandy si muž jménem Charles adoptoval v roce 2005. Dvouměsíční kotě však doma příliš dlouho nevydrželo. Pár měsíců poté, co si ho Charles přivezl, uteklo na dvůr a ztratilo se. Jak informoval agentura AP, před týdnem našli starší podvyživenou kočku pracovníci útulku v Palmdale, zhruba 65 kilometrů od místa, kde Charles žije.

Ukázalo se, že kočka je očipovaná a stále registrována v databázi zvířat. Charles nelenil a ihned, jak dostal zprávu, se do útulku rozjel. „Jak jsem ji uviděl, vzal jsem ji do náruče. Okamžitě začala příst, bylo to velmi emocionální,“ uvedl Charles.

Pro muže to pochopitelně bylo emocionální mnohem víc než pro zvíře, které s Charlesem strávilo jen několik týdnů svého života. Když se Brandy ztratila, strávil Charles několik dní objížděním útulků, vylepováním plakátů i hledáním kočky na vlastní pěst.

„Byl jsem nesmírně smutný. Chtěl jsem ji zpátky, protože tím, že jsem ji adoptoval, jsem převzal zodpovědnost za její život,“ uvedl dojatý muž.

Po nějaké době se však Charles vzdal na děje, že by kočku ještě někdy viděl. Byť se bál, že kočku nejspíš někde srazilo auto nebo ji zabil kojot, v koutku duše doufal, že se jí někdo ujal. Zprávě, že se Brandy našla, nejdříve nevěřil. „Říkal jsem si, že je to chyba. Ale že možná existuje šance tak milion ku jedné, že to opravdu Brandy je,“ uvedl Charles.

Kočka uvězněná v přepravním kontejneru přežívala dva měsíce na pavoucích

Koktejl

Brandy, kterou pracovníci útulku objevili podvyživenou, s příliš dlouhými drápy, ale jinak zdravotně v pořádku, má nyní jistotu, že prožije poklidné stáří. Charles si ji vzít domů už nemohl, žije v malém bytě a má další dvě kočky. Brandy se však ujala jeho sestra, která žije nedaleko od něj. A Charles plánuje Brandy často navštěvovat. „Je šťastná, že má zase domov,“ uzavřel spokojeně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám