Hlavní obsah

Sarančata zamořila Las Vegas

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se mu „Město hříchu“ a teď je plné sarančat. Na rozdíl od těch biblických sarančata, která ve velkém zamořila Las Vegas, jsou neškodná a turisté je považují za další zajímavou atrakci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kobylky zamořily Las VegasVideo: AP

 
Článek

Obrovská hejna sarančat se v průběhu minulého týdne snesla na slavné město uprostřed Mohavské pouště. Miliony drobných tělíček způsobily obrovský rozruch. Obyvatelé se však nemají čeho bát.

Jedná se o neškodný druh hmyzu s názvem Trimerotropis pallidipennis. Český název saranče nemá, v angličtině se nazývá pallid-winged grasshopper, což by se dalo přeložit jako kobylka bledokřídlá.

„Když je vidím, připadám si jako ve filmu. Nikdy jsem nic takového předtím neviděla,“ uvedla v pátek pro CNN Jessica Palmoreová. „Vím, že jsou neškodné, ale vyvolávají ve mně svědivý pocit,“ dodala.

Atrakce pro turisty

Obrovské množství sarančat přisuzují odborníci nezvykle deštivé zimě a jaru. V Nevadě letos spadl téměř dvojnásobný počet srážek oproti průměru. Sarančata jsou navíc, jako jiný hmyz, přitahovány světlem a rozzářené Las Vegas je jistě tím nejzářivějším bodem široko daleko.

Turisté jsou ze sarančat nadšeni. Událost nazvali „Velkou invazí sarančat 2019“ a nevynechají jedinou příležitost hmyz natočit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám