Hlavní obsah

Koalu, který přežil útok psa, vypustili zpět do přírody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glen Oak

Další počin zakončený happy endem má na svém kontě útulek a nemocnice pro vačnatce v australském Novém Jižním Walesu. Po půl roce ošetřování tam vypustili 1. července zpět do přírody koalu medvídkovitého, kterého napadl pes. Videozáznam zprostředkovala agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Uzdravený koala se po půl roce vrátil do divočinyVideo: Port Stephens Koala Hospital via Storyful, AP

 
Článek

O návratu uzdraveného koalího medvídka Brandy Hill Clydea, kterému ale všichni říkají jen Clyde, informoval útulek Port Stephens Koala Hospital na sociálních sítích o den později.

Na záběrech jsou zachyceni dva ošetřovatelé, jak nesou zvíře v plastové přepravce vystlané eukalyptovými listy.

Z ní se nejdřív Clyde opatrně rozhlížel a pak vyskočil na strom v divoké buši v Glen Oak, což bylo jeho původní teritorium.

„Tohle je pro Clydea velký den, téměř po šesti měsících, co se k nám dostal do péče poté, co se popral s velkým psem,“ říká na videu jeden z dobrovolníků.

Foto: Port Stephens Koala Hospital via Storyful, AP

Uzdravený koala se po půl roce vrátil do divočiny.

Pracovníci organizace se starají o vačnatce v nouzi 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Zraněným nebo nemocným koalům poskytují veškerou ochranu, péči i následnou rehabilitaci.

Zároveň je útulek spolu s nemocnicí, která má k dispozici pro své svěřence dokonce JIP nebo RTG, otevřen pro turisty a nabízí jim i možnost ubytování. Získané peníze pak jdou na provoz společnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám