Hlavní obsah

Klokan na střeše zaskočil australské záchranáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se tam jen dostal? To byla první otázka, která musela napadnout kohokoli, kdo viděl v Mount Isa na severozápadě australského státu Queensland hopsat klokana po střechách domů. Zvíře, které nevědělo, jak dolů, museli nakonec sundat záchranáři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Klokan na střeše zaskočil australské záchranáře Video: ABC North West Queensland via Storyful, AP

 
Článek

Pravidlem „nelez tam, odkud nedokážeš slézt“, se klokan v Queenslandu evidentně neřídil. Ze střech ho museli ve složité situaci dostávat záchranáři. Ti nejprve nechtěli uvěřit telefonátům obyvatel Mount Isa, že se klokan prohání po střechách domů.

V Austrálii padaly rekordní kroupy. Měly až 16 centimetrů v průměru

Koktejl

„Považovali jsme to za špatný vtip. Nejprve nám volaly malé děti, které si skákajícího klokana všimly,“ řekl pro ABC News místní hasič Patrick Buck. Až teprve potom, co se začaly přidávat další telefonáty, záchranáři uvěřili, že zvíře opravdu řádí na střechách.

A tak se 7. listopadu vydali na pomoc klokanovi, který si evidentně nevěděl rady, jak se dostat dolů. A pro záchranáře bylo nepochopitelné, jak se mu vůbec podařilo na střechy vyšplhat. „Bylo celý den horko, tak jsem se báli, že bude zmatený a dehydratovaný, navíc byl evidentně ve stresu,“ popsal podmínky záchranné situace Patrick Buck.

Hasiči na Opavsku naháněli býčky i klokana

Krimi

V Mount Isa se navíc potýkají s nedostatkem veterinářů stejně jako záchranářského personálu. Do akce se tedy vydali dva hasiči a několik dobrovolníků. „Podařilo se nám ho uklidnit a nakonec nahnat na kraj jedné ze střech, která nebyla tak vysoká a klokan z ní zvládl seskočit,“ vysvětlil Patrick Buck, jak se podařilo situaci vyřešit.

Reklama

Výběr článků

Načítám