Hlavní obsah

Karel Gott má hvězdu na Chodníku slávy

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VELKÁ BÍTEŠ

Šestou hvězdu v pořadí na Chodníku slávy na náměstí ve Velké Bíteši má od neděle i Karel Gott, kterému se ji rozhodla věnovat Velkobítešská akademie slávy za třicet Zlatých slavíků. V neděli si ji Gott přijel slavnostně prohlednout a zakladatel Chodníku slávy Jiří Rauš mu předal její malou kopii zarámovanou ve skle, kterou si mistr na památku pověsí doma.

Článek

"Do Chodníku slávy dáváme hvězdy českým osobnostem a to jak ze světa kultury, tak i sportu. Karel Gott je šestý v pořadí, kterému jsme vzdali takto čest za jeho umění. Pět osobností žije, jen šestá, kterou je český hokejový Bůh Ivan Hlinka, nežije. Právě Hlinkovu hvězdu jsme tu umístili před několika dny," poznamenal autor Chodníku slávy Jiří Rauš.

Chodník slávy s hvězdami je jedinou podobnou akcí v ČR a již několik let zdobí náměstí ve Velké Bíteši. Hvězdy jsou zasazené v mramoru a v každé je vyryto jméno osobnosti se symbolem toho, v jaké oblasti vynikla.

Karlu Gottovi přišli poblahopřát přátelé, mezi nimiž nechyběl ani Petr Bende, který se teprve nedávno při soutěži Česko hledá SuperStar zařadil mezi začínající hvězdičky hudebního nebe.

Související témata:

Výběr článků

Načítám