Hlavní obsah

Kanibal už odmítá lidské maso

Právo, DPA, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KASSEL

Na lidské maso již nemá chuť kanibal z Rotenburgu, jak bývá nazýván Armin M. (41), který v březnu 2001 zabil a částečně snědl berlínského inženýra Bernda B. (43) a má být za tento čin souzen před zemským soudem v hesenském Kasselu. Proces začíná 3. prosince.

Foto: Ivan Utěkal

Fotbalový tým Strunal Luby před vítězným zápasem v Plesné.

Článek

"Nepotřebuji už mít v sobě někoho dalšího," řekl obžalovaný nedělníku Welt am Sonntag s tím, že jeho touha po lidském mase je již uspokojena a o kanibalismu je schopen nyní velmi otevřeně hovořit. Přiznal, že má na zabitého "velmi intenzivní a pozitivní vzpomínky", "mám jeho obličej stále před sebou, je to výraz mého přátelského vztahu".

Sepíše varování před kanibalismem

Zároveň prohlásil, že by chtěl poradit všem, kteří mají podobné sklony jako měl on, "aby se co nejdříve obrátili na odborníky a otevřeně o svém sklonu hovořili" a nenechali to dojít tak daleko jako on.

Přiznal se, že by chtěl ve vězení napsat své paměti a že jeho kniha by měla odradit lidi s podobnými sklony od takového činu, který udělal on.

Oběť chtěla zemřít

Obžaloba viní Armina M., že oběť zabil k uspokojení své sexuální touhy a následně snědl části jeho těla. Žalovaný trvá na tom, že to bylo zabití na požádání, protože Bernd B. ho o to údajně prosil.

Zdůraznil, že své přiznání ke skutku zopakuje i před soudem: "Přiznávám svou vinu a lituji svého činu." Již po svém zatčení loni na podzim se muž doznal, že některé části těla rozporcoval, dal do mrazáku a snědl je až později - například žebra nejdříve rozřezal okružní pilou a pak griloval na terase svého statku jménem Wüstefeld.

Jeho advokát tvrdí, že za "zabití na objednávku", paragraf 216 předpokládá trest od šesti měsíců do pěti let. Za vraždu hrozí doživotní vězení. Německé právo nezná trest za kanibalismus. Advokát poukazuje na to, že Bernd B. se pachateli sám nabídl na internetových stránkách a že videozáznam z "hostiny před smrtí" také dokládá, že oběť s činem souhlasila. Prokuratura naopak připomíná, že Armin B. inzerátem na internetu lákal svou oběť, když napsal, že hledá "dobře stavěného muže k porážce".

Reklama

Související témata:

Související články

Kanibal má být souzen za vraždu

Prokuratura v německém Kasselu chce obžalovat kanibala Armina M. (41) z hesenského Rotenburgu z vraždy za to, že v březnu 2001 zabil a částečně snědl...

Výběr článků

Načítám