Hlavní obsah

Kanadský premiér se po 18 letech rozvádí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Kanadský premiér Justin Trudeau se rozvádí; s manželkou Sophií mají tři děti a manželi byli 18 let. Premiér o tom informoval na svém instagramovém profilu. Podle agentury Reuters pár již podepsal příslušné dokumenty.

Foto: Blair Gable, Reuters

Kanadský premiér Justin Trudeau s manželkou Sophií Gregoire Trudeau

Článek

„Sophie a já bychom chtěli oznámit, že po mnoha smysluplných a obtížných rozhovorech jsme se rozhodli se odloučit. Zůstaneme nadále rodinou s hlubokou láskou a respektem pro sebe navzájem… Pro duševní klid našich dětí vás žádáme, abyste respektovali naše a jejich soukromí,“ napsal Trudeau.

Řada lidí na Instagramu využila premiérova rozhodnutí o rozvodu k tomu, aby projevila nesouhlas s jeho vedením země. „Nejdřív ona, teď Kanada“, „Jak můžete vést zemi, když nedokážete vést ani rodinu? Prosím, rozveďte se i s námi“, „Stejně jako zbytek světa si uvědomila, že jste jen velký šašek“, napsali někteří v komentářích.

Další se ale postavili za premiéra. „Počkejte, nemají Kanaďané být milí? Tyhle komentáře jsou příšerné, přes polovinu manželství končí rozvodem. Chovejte se jako dospělí,“ napsal jeden z uživatelů.

Nyní jedenapadesátiletý Trudeau a osmačtyřicetiletá Grégoireová měli svatbu v květnu 2005. Na výchově svých tří dětí bude pár podle prohlášení premiérovy kanceláře nadále spolupracovat a už příští týden pojedou společně na dovolenou, uvedla agentura Reuters. Synům a dceři je 15, devět a 14 let.

Grégoireová je bývalou televizní hlasatelkou a po Trudeauově boku byla viditelnou a aktivní ženou, která se časem stala veřejnou osobností s vlastní agendou. Angažovala se hlavně v sociálních záležitostech, v oblasti duševního zdraví a rovnosti pohlaví, napsal web kanadské veřejnoprávní stanice CBC.

Co rozvodoví právníci nikdy nedělají ve svém manželství

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám