Hlavní obsah

Kamera zachytila, jak divočák brutálně napadl seniora před jeho domem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doslova bojem o přežití se stal pro sedmdesátiletého muže střet s divočákem, který na seniora zničehonic zaútočil před jeho domem. Incident se odehrál minulý týden ve městě Kuang-jüan v centrální Číně a zachytila jej pouliční kamera.

Divočák napadl sedmdesátiletého důchodceVideo: AP

 
Článek

Na záběrech je vidět, jak muž šokovaný náhlou konfrontací před zvířetem ustupuje, prase jej ale stejně srazí k zemi. Napadený se pak brání vsedě a snaží se kance odstrčit rukama. Křičí o pomoc a pokouší se vstát, ale marně.

Když se mu to po chvíli přece jen podařilo, sáhl po dřevěné holi, kterou divočáka udeřil. Zvíře ale znova zaútočilo a opět přišpendlilo důchodce na dlažbu. Poté prase pozemek opustilo.

Incident viděli sousedé, kteří dopravili napadeného do nemocnice. Muž utrpěl poranění páteře, zatímco další členka rodiny, kterou na záběrech není vidět, vyvázla s několika zlomenými žebry. Lékaři označili jejich stav za stabilizovaný.

Odborníci varovali, že divoká prasata mají velmi ostré zuby, jimiž mohou člověku překousnout důležité tepny na nohou. Při setkání s divočákem by lidé měli zachovat klid, pomalu ustupovat a zvíře by neměli nijak provokovat.

Divočák pokousal na benzínové pumpě ve Stuttgartu seniora

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám