Hlavní obsah

Divočák pokousal na benzínové pumpě ve Stuttgartu seniora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaného návštěvníka měla o uplynulém víkendu čerpací stanice ve Stuttgartu. Za bílého dne se mezi stojany s palivovými hadicemi náhle objevil divočák, který zjevně nebyl v dobré náladě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zvíře tam podle policejní zprávy zaútočilo na 77letého důchodce a pokousalo jej, čímž muži způsobilo vážná zranění. Senior skončil v nemocnici.

Policisty zalarmovala jeho manželka, nebyla však jediná, kdo volal na tísňovou linku. Divočák, který volně pobíhal v centru městské čtvrti Heslach, totiž vyděsil i další kolemjdoucí.

Na místo vyrazili záchranáři s veterináři, kteří podle televize Südwestrundfunk (SWR) zahájili po divočákovi „intenzivní pátrání“. Najít ho ale nedokázali, protože zvíře mezitím zmizelo.

Na internetových stránkách spolkové země Bádensko-Württembersko týkajících se zvěře se uvádí, že divočáci většinou nepředstavují pro lidi hrozbu. Nebezpeční mohou být ve chvíli, kdy se ocitnou ve stresu, například ve zúženém prostoru, z nějž nemohou najít únikové místo.

Experti podle SWR radí, že při setkání s divočákem je nutné zachovat klid, nedělat žádné prudké pohyby a pomalu ustupovat. Dalším doporučením je hlasitá mluva, která by prý mohla zvíře zaplašit.

Snowboardisty na sjezdovce v Japonsku napadl divočák

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám