Hlavní obsah

Kamarádi ze dne na den zjistili, že jsou bratři

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Walter Gordy a Mark Tolson z amerického Texasu se poznali přes společného známého a skamarádili se, až po čase se díky testům DNA dozvěděli, že jsou bratři. Oba mají společného otce.

Foto: Profimedia.cz

Test DNA (ilustrační foto)

Článek

Šestatřicetiletý Tolson a o rok starší Gordy vyrůstali každý se svou matkou. Ty se shodou okolností znají, zpívají spolu v kostelním sboru. Také v minulosti obě podstoupily umělé oplodnění.

„Máma stála jako opařená, když jsem jí volal. Říkala, že s Wendy zpívala před půl hodinou v kostele, ale ani jedna netušila, že jejich synové jsou bratři,” líčil Gordy.

I oba muži se před objevem svého příbuzenství znali a kamarádili se, i když nebyli nejbližší přátelé. O tom, že jsou bratři, se dozvěděli náhodou.

Tolson se přes společnost, která se zabývá testy DNA a je možné jejím prostřednictvím objevit například své vzdálené příbuzné, pokusil najít svého biologického otce. Při pročítání výsledků však objevil zmínku o jiném příbuzném.

„Myslel jsem si, že to bude další vzdálený bratranec nebo sestřenice, ale byl to Walter,” říká Tolson.

Gordy totiž shodou okolností po překonání rakoviny využil tutéž společnost ke zjištění jiných dědičných nemocí v rodině. Jeho profil DNA tak mohl být porovnaný s Tolsonovým a ukázalo se, že oba muži mají stejného otce.

Bratři i jejich matky se nyní pravidelně se scházejí jako správná rodina. „Vždycky jsem si přál sourozence, ale nikdy jsem se ho nedočkal. Až teď,” dodal nadšený Gordy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám