Hlavní obsah

Kamarádi uspořádali hon na poklad. Chtějí lidem zlepšit náladu po pandemii

Každý rád hledá poklad: z tohoto předpokladu vycházejí dva kamarádi z Utahu, kteří se rozhodli lidem ve svém okolí zpříjemnit život a zlepšit náladu po pandemii. Rozhodli se proto zakopat poklad a nechat lidi, aby ho našli. Poklad, který zaplatili ze své kapsy.

Foto: Profimedia.cz

Přátelé se rozhodli do divočiny zakopat truhlu s pokladem. Ilustrační foto

Článek

Dva kamarádi, realitní makléř John Maxim a investor a amatérský muzikant David Cline, se po pandemii v USA rozhodli zakopat uprostřed divočiny v rodném Utahu poklad, aby lidé mohli přijít na jiné myšlenky.

Na šťastného nálezce čeká deset tisíc dolarů, tedy více jak 200 tisíc korun. Část je proměněna za stříbrné mince a navíc úspěšný lovec v truhle najde i nějaký ten tematický předmět, který je s hledáním zakopaných pokladů spojován.

Jedna z indicií vedoucí k pokladu

Jedná se již o druhý díl honu na poklad z dílny této dvojice. Oba kamarádi doufají, že tentokrát to nebude taková rychlovka jako posledně, když v roce 2019 zakopaný poklad v hodnotě 5 tisíc dolarů (tedy zhruba 110 tisíc korun) našla čtyřčlenná rodina po pouhých čtyřech dnech od vyhlášení honu. Čím déle se totiž poklad bude hledat, tím více zábavy si od toho autoři výzvy slibují.

„Máme pocit, že nálada ve společnosti je teď po pandemii vážně špatná, a tak jsme se rozhodli udělat něco, čím bychom ji zlepšili. Chceme lidem udělat radost a doufáme, že při honu na poklad přijdou třeba na jiné myšlenky,“ řekl pro Fox News David Cline.

Klenotník zakopal zboží za 23 milionů jako poklad. Najít ho může každý

Koktejl

Podle něj se už teď zapojily do hledání pokladu přes tisíc dobrodruhů z celých Spojených států, od Aljašky po Havaj. „Je úžasné vidět rodiny a party kamarádů, jak se prochází přírodou a odhalují místa, kde dosud nikdy nikdo z nich nebyl. A u toho se baví,“ řekl David, který investovaných peněz rozhodně nelituje. Považuje to za svůj příspěvek společnosti.

Inspirováno legendárním honem

Oba autoři honu přitom všechny hledače důrazně upozorňují, že zakopaný poklad se nenachází na žádném soukromém pozemku a že hon za pokladem rozhodně není důvodem k tomu, aby jeho účastníci narušovali něčí soukromý majetek. Což je jednání, které je v Americe opravdu velmi problematické.

A je po zábavě. Poklad, který hledalo 350 000 lidí, byl po 10 letech nalezen

Muži

Nejedná se přitom o první velký lov pokladu v Americe. David s Johnem přiznávají, že pro ně byl velkou inspirací počin mexického obchodníka s uměním Forresta Fenna, který ukryl ve Skalistých horách ve Wyomingu poklad se zlatem a šperky, po kterém nadšenci pátrali celých 10 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám