Hlavní obsah

Klenotník zakopal zboží za 23 milionů jako poklad. Najít ho může každý

Novinky, tcs

Johnny Perri z Michiganu byl klenotníkem celý život, nyní se však rozhodl všechno hodit za hlavu. Vzal své zboží v celkové hodnotě okolo milionu dolarů a zakopal ho na několika místech. Diamanty, zlato, vzácné mince, to vše čeká na dobrodružné hledače pokladů, kterým Perri bude prodávat stopy vedoucí k bohatství.

Foto: Johnnys Treasure Quest

Prvním pokladem k nalezení je stříbro.

Článek

Koronavirová krize pochopitelně dopadla i na klenotníky. Kromě propadu tržeb však Perriho ničila nečinnost. „Mohl jsem se doma zbláznit. Neměl jsem co dělat a bezradně chodil jen tam a zpátky,“ popsal pro televizi Fox Perri.

Kvůli koronaviru byl přesvědčený, že po 23 letech svůj obchod zavře. Otázkou bylo, co dělat potom? „Řekl jsem manželce, že všechno můžeme prodat a odejít do důchodu nebo to může zakopat různě po celém státu Michigan,“ uvedl nyní již bývalý klenotník.

Spolu s manželkou Amy se rozhodli pro druhou variantu. Po čtyři měsíce zakopávali cennosti z obchodu na různých místech Michiganu – od Detroitu až po divočinu na Michiganském poloostrově.

Foto: Johnnys Treasure Quest

Johnny Perri

„Prolezli jsme vodopády, plavili po divoké vodě, hodně jsme pluli na kajaku,“ popsal stručně, co všechno musel pár podstoupit.

Dát lidem dobrodružství

Poklady různé hodnoty jsou už na svých místech. Perri hodlá uspořádat závody o každý z nich. Zájemci se mohou přihlásit na stránkách Johnny’s Treasure Quest (Johnnyho hledání pokladu) a zakoupit si indicie, které Perri rozešle všem v den vypuknutí závodu.

První hon na poklad odstartuje 1. srpna. Stejně jako další tři srpnové závody už je beznadějně vyprodán. Hledači si mohli koupit stopy za 50 dolarů (zhruba 1200 korun), ukrytý stříbrný poklad má přitom hodnotu zhruba 4200 dolarů (zhruba 98 tisíc korun).

„Máme ve všech pokladech GPS, takže víme, když se pohne,“ dodal Perri. Nečeká přitom, že by hledačům dalo příliš práce poklad najít.

A je po zábavě. Poklad, který hledalo 350 000 lidí, byl po 10 letech nalezen

Muži

„Dostaneš hádanku, a pokud máš v sobě trochu důvtipu a trochu dobrodružství, najdeš to rychle. Nečekám, že to bude trvat déle než týden,“ vysvětlil.

Pro Perriho je prodávání dobrodružství místo šperků novou motivací. „Dát lidem dobrodružství je jako dát jim něco, v co zase mohou věřit,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám