Hlavní obsah

Kalifornské kanalizace se ucpávají. Lidé nahrazují toaletní papír ledasčím

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toaletní papír se stal bezesporu jedním ze symbolů pandemie nového koronaviru. Na mnoha místech po celém světě se stal nedostatkovým zbožím a tam, kde na pultech byl, často velmi rychle zmizel. Taková situace platí i v Kalifornii, kde si ovšem vynalézaví Američané pomáhají i jinak.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nahrazování toaletního papíru má však na severu Kalifornie neblahý vliv na tamní kanalizace, které se ucpávají. „Objevili jsme tam kromě poměrně běžných náhrad, kterými jsou třeba kapesníky, také trička, která kanalizaci ucpávají,” uvedl minulý týden úřad, který má na starosti správu kanalizací.

V soukromém klubu v Londýně hráli poker o toaletní papír

Koktejl

Ucpávání kanalizace může mít za následek další zdravotní problémy, zejména pokud by se znečištěná voda dostala do kontaktu s pitnou vodou, kterou lidé používají v domácnostech, varovala správa kanalizací.

Žena porodila mezi regály s toaletními papíry

Koktejl

Úřad také vyzval lidi, aby v případě nahrazování toaletního papíru papírovými utěrkami nebo třeba tričkem věci nesplachovali do záchodu, ale zabalili je do odpadkových pytlů a ty poté vyhodili do směsného odpadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám