Hlavní obsah

K nepoznání: ze špinavého chuchvalce je opět roztomilý pejsek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští veterináři informovali o děsivém případu zanedbané péče o zvíře. Fenka plemene shih-tzu byla nalezena ve velmi zbídačeném stavu; kvůli přerostlé srsti ani nepřipomínala psa.

Foto: Profimedia.cz

Fenku Pepper našli ve značně zbídačeném stavu

Článek

Fenku Pepper našli lidé 12. července v Liverpoolu přivázanou pod keřem ve stavu, kdy vypadala jako beztvarý chuchvalec chlupů. Bez váhání přivolali veterináře, kteří si ji vzali do péče a opět z ní udělali spokojeného a roztomilého psíka.

Vyšetření však ukázalo, že problémem nebyla pouze extrémně zacuchaná srst, ale Pepper měla také vážné kožní problémy. Aby bylo možné ji ostříhat a ošetřit, museli veterináři fenku dokonce uspat.

Nyní je Pepper v péči charitativní Královské společnosti pro prevenci surového zacházení se zvířaty (RSPCA) a podle informací webu Daily Mail se rychle zotavuje. Odborníci z této organizace zároveň odhadují, že se nebohé Pepper nedostalo žádné péče přinejmenším dva roky.

Foto: Profimedia.cz

Až se Pepper plně zotaví, bude z ní zase fešanda

I proto se nyní usilovně snaží vypátrat jejího předchozího majitele. Fenka sice měla mikročip, jehož pomocí veterináři zjistili její jméno, ale kontaktní údaje jsou neaktuální, a tudíž k ničemu.

„Je smutné, co všechno Pepper zažila, a je naprosto šokující, že se do takového stavu vůbec dostala,“ neskrývá rozhořčení Nadine Pengillyová z RSPCA. „Ale někdo určitě musí vědět, kdo ji vlastnil,“ neopouští ji odhodlání vypátrat předchozího krutého majitele.

Zanedbaný kůň na pokraji smrti se zotavil a získal cenu v soutěži

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám