Hlavní obsah

Zanedbaný kůň na pokraji smrti se zotavil a získal cenu v soutěži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalí majitelé loni na podzim nechali sedmiletého Woodyho doslova pohozeného na ulici. Ujala se jej charitativní organizace, která ho dostala zpět do kondice, a nyní Woody získal druhou cenu na výstavě v Irsku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Očitý svědek loni v říjnu policii sdělil, že Woody na ulici ve městě Clonmel doslova padl vyčerpáním. Byl silně podvyživený a trpěl řadou zdravotních potíží. Podle serveru BBC jej bývalí majitelé používali na klusácké závody, a když byl Woody se silami u konce, jen sebrali postroje a další vybavení a zmizeli.

Přivolaní policisté se obrátili na organizaci My Lovely Horse Rescue. „Nevypadalo to vůbec dobře. Byla mu vidět žebra, měl oslabené svalstvo, byl dehydrovaný a úplně vyčerpaný,“ popsala dobrovolnice Kelly Mellericková, která Woodyho záchranu koordinovala.

Woodyho tak přepravila na farmu v Corku, kde se lidé z organizace okamžitě pustili do jeho léčení. To se dařilo nadmíru dobře a ještě lépe pak poté, co se na scéně objevila třináctiletá Orianna. Ta si přála malého koníka, Woody jí okamžitě padl do oka, a tak začala ze všech sil pomáhat s jeho zotavením.

To největší vítězství

„Stará se o něj, jak může, a tráví s ním celé dny,“ popisuje další dobrovolnice Kelsie Montagueová, která dívce také pomáhá s Woodyho výcvikem. A dodává, že když šli s Woodym a Oriannou poprvé na vycházku, byl koník plný energie, nakukoval lidem do zahrad a všechno jej zajímalo. „Byl jako raketa,“ dokresluje Montagueová s tím, že s Woodym sotva držela krok.

Na konci června pak Orianna vzala Woodyho na letní výstavu v Corku, kde společně získali druhou cenu v kategorii koní adoptovaných prostřednictvím irských záchranných center. Lze na to samozřejmě nahlížet jako na velmi úzce specifikovanou kategorii, v níž pravděpodobně nebudou stovky účastníků, ale pro Oriannu a především pak pro Woodyho jde o to největší a nejúžasnější vítězství.

Zbídačený lev snad brzy zase zařve. Zachránili ho z opuštěné zoo

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám