Hlavní obsah

K dobré náladě stačí pět minut ptačího zpěvu denně

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Pouhých pět minut naslouchání ptačího zpěvu denně pomůže člověku překonat chmurné nálady vzniklé nepříznivým počasím. Zvláště okolo nejkratšího dne v roce bývají deprese nejobvyklejší a ptačí zpěv je podle přírodovědců úžasný lék. Krmítko za oknem vám tak s trochou nadsázky může pomoci překonat zimu v dobrém duševním zdraví.

Článek

Britská organizace National Trust zaměřující se na ochranu životního prostředí u příležitosti nejkratších dnů v roce zveřejnila studii, co člověku během dlouhé zimy pomáhá udržet se v pohodě.

Vyjma požití pěti kusů ovoce či zeleniny denně, pravidelné půlhodinové procházky je údajně stejně tak prospěšné pětiminutové naslouchání ptačímu zpěvu. Informoval o tom ekolog Peter Brash.

Zpěv ptáků podle britských lékařů pomáhá snižovat stres u pacientů trpících nejrůznějšími fóbiemi. Ne všichni však mají to štěstí a zaslechnou v této fázi roku běžné ptačí švitoření. Proto vám nabízíme pětiminutový balzám na duši v našem videu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám