Hlavní obsah

Jogín tvrdí, že 70 let nejí ani nepije, stačí mu jen meditace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ahmadábád

Třiaosmdesátiletý indický jogín tvrdí, že už 70 let nemá potřebu jíst ani pít. Svým prohlášením vzbudil pozornost místních lékařů, kteří ho nyní podrobují řadě testů. K přežití mu prý stačí meditace. Nejmenovaného jogína se lékaři rozhodli převézt do nemocnice na pozorování.

Foto: Profimedia.cz

Pouhá meditace údajně stačí indickému jogínovi k přežití. Ilustrační foto

Článek

Hned dvě videokamery snímají podivína s bílým plnovousem nepřetržitě 24 hodin denně. Ještě jednu přenosnou kameru má jogín neustále u sebe pro případy, kdy vstane z lůžka a jde se projít.

Celé pozorování bude trvat dva až tři týdny. Během kontrol muž podstoupí několik vyšetření včetně krevních testů, magnetické resonance, vyšetření srdce a krevního oběhu. Ind zatím v průběhu sledování údajně nepozřel jediné sousto ani kapku vody.

Díky zjevení bohyně nepotřebuje jíst ani pít

Jogín tvrdí, že se mu v osmi letech zjevila bohyně, která ho zbavila dvou základních lidských potřeb - jíst a pít. Lékaři proto chtějí vypozorovat, co ho udržuje při životě.

V případě zjištění, že muž opravdu ke svému životu nepotřebuje potravu ani vodu, ho chtějí i nadále podrobovat zkoumání. To by mohlo vést k vytvoření pravidel pro přežití například přírodních katastrof.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám